Kongsi Bicara

Assalammualaikum 

Selamat pagi semua, pagi ni tak de kerja nak buat kot opis, rasa mcm nak sharing sesuatu je kat blog ni. Hari ni last day aku bekerja di compony ni , aku just working for 2 month here to get some new experience.

Boss kat sini semua baik-baik, but aku dpt offer yg lebih baik di tempat lain, so aku take it as a advantage for me. Aku akan start pratical pada 9.9.13, hope so kat compony baru ni,rezeki akan bertambah.

Nak dipanjangkan cerita,ak rasa gembira dapat hidup dikelilingi oleh orang2 yg ak syg, memang sukar nak cari cinta yg sempurna, ak rasa yg paling penting dlm cinta adalah setiap pasangan kene terima segala kekurangan pasangannya. Tuhan cipta adam & hawa utk merasai nikmat cinta, manusia juga berhak menerima cinta seperti itu, walaupun kita meracang segala urusan, Tuhan juga yg akan menentukan, yg penting tiap2 pasangan haruslah berusaha menjaga cinta itu. Perancangan hidup bersama pasangan adalah penting. Aku merancang untuk untuk menamatkan zaman bujang ak pada usia 25tahun. InsyaAllah dengan usaha dah restu keluarga,pasti berhasil semua Istana Cinta.


BOSAN-  Bosan dengan cinta, mungkin kadang2, bila telampau kerap bergaduh perasaan bosan pada pasangan akan timbul.Tapi dalam keadaan cinta ak,ak rasa bila perasaan ini timbul ak akan kenangkan segala saat indah ak bersama dia.


GADUH-Gaduh adalah pekara wajib dalam hubungan,dari pergaduhan kita boleh mengenali diri sebenar pasangan kita.Yang penting kita sentiasa Sabar & Tabah. Semua manusia akan melakukan kesilapan, sama ada kesilapan kecil atau besar.Itu terpulangkan pada pasanag utk menyelesaikan dengan cara yg baik atau sebaliknya.Yang penting thinking positif.


SAYANG- Kalau dah bercinta mestilah sayang, unkapan sayang memang mudah untuk dilafaz, tapi maksud disebalik perkataan sayang itu haruslah kita mendalami, Selamat Beramal.


RINDU- Rindu adelah perasaan bila kita tak dapat bersama, bila berjauhan hati merindu tak terkata, bila dekat masing2 buat hal sendiri,hahahha.


Ya Allah kalau benar dia adalah cinta untuk ak dunia & akhirat, kau mudahlah segala urusan kami, bukakan-lah pintu rezeki dan berilah keberkatan pada hubungan kami.Sesungguhnya engkau lebih mengetahui segala apa yang akan terjadi. AMIIN


No comments:

Post a Comment